Bůček pečený s krůtou – recept

Pečený vepřový bůček s krůtím masem je oblíbeným pokrmem, který kombinuje dvě chutné bílkoviny v jednom jídle. Výsledkem je šťavnatý a aromatický pokrm.

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku
  • 2 velká krůtí prsa bez kostí
  • 2 cibule nakrájené na kousky
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky mořské soli
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička sušené šalvěje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 šálky kuřecího vývaru

Postup:

Předehřejte troubu na 220 °C. Vepřový bůček nakrájejte na 8 stejných kusů. Krůtí prsa nakrájejte na kostky. Cibuli, česnek, olivový olej, papriku, kmín, sůl, med, pepř, tymián, bobkové listy, šalvěj a oregano dejte do mísy a promíchejte.

Kousky vepřového masa vložte do velké zapékací misky a navrch dejte kostky krůtího masa. Povrch posypte směsí koření a promíchejte. Navrch nalijte kuřecí vývar. Zakryjte zapékací misku alobalem a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu. Výborný je také bůček na pivu se zelím.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang