Pečený vepřový bůček s krůtím masem je oblíbeným pokrmem, který kombinuje dvě chutné bílkoviny v jednom jídle. Výsledkem je šťavnatý a aromatický pokrm.
Ingredience:
- 1 kg vepřového bůčku
- 2 velká krůtí prsa bez kostí
- 2 cibule nakrájené na kousky
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 lžičky mořské soli
- 2 lžíce medu
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 3 bobkové listy
- 1 lžička sušené šalvěje
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 šálky kuřecího vývaru
Postup:
Předehřejte troubu na 220 °C. Vepřový bůček nakrájejte na 8 stejných kusů. Krůtí prsa nakrájejte na kostky. Cibuli, česnek, olivový olej, papriku, kmín, sůl, med, pepř, tymián, bobkové listy, šalvěj a oregano dejte do mísy a promíchejte.
Kousky vepřového masa vložte do velké zapékací misky a navrch dejte kostky krůtího masa. Povrch posypte směsí koření a promíchejte. Navrch nalijte kuřecí vývar. Zakryjte zapékací misku alobalem a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu. Výborný je také bůček na pivu se zelím.