Brazilské plátky – recept

Pokud máte rádi pikantní chutě, zkuste si připravit tyto lahodné kuřecí plátky. Kořenící směs Harissa jim dodá ten správný říz a vy už si nemusíte lámat hlavu, co uvaříte k sobotnímu obědu.

Ingredience na brazilské plátky

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 2 vejce
  • 1,5 lžíce Harissy
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička Maggi
  • 1 lžička soli
  • 1,5 lžíčky Solamylu
  • 8 stroužků česneku
  • 1 lžička oleje

Postup na brazilské plátky

  1. Všechny ingredience promícháme a do vzniklé marinády naložíme kuřecí plátky na 18-24 hodin odležet.
  2. Marinované plátky zprudka orestujeme na rozpáleném oleji.
  3. Hotové brazilské plátky podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovými či batátovými hranolky.

Věděli jste, že…?

Harissa je pálivá severoafrická pasta z chilli papriček, která se vyrábí z různých ingrediencí, včetně pálivých chilli papriček, česneku, olivového oleje, římského kmínu, koriandru a někdy i rajčat. Je oblíbená v tuniské, alžírské, marocké a blízkovýchodní kuchyni a často se podává jako koření nebo dip.

Harissa se používá všude tam, kde se dá použít chilli tj. k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, na „čínu“, při grilování a pečení masa a ryb a pod. Tradičně se podává s kuskusem nebo v aromatických polévkách a k dušeným pokrmům. Kuskus s tofu jí také nepohrdne.

Harissa se prodává zavařená ve skleničkách jak na trzích v Maghrebu a na Blízkém východě, tak v Evropě.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang