Ananasové tiramisu – recept

Ananasové tiramisu je oblíbený italský dezert, který kombinuje sladkost ananasu s krémovou a bohatou chutí tradičního tiramisu. Tento lahodný dezert je skvělým způsobem, jak si vychutnat chutě Itálie s tropickým nádechem.

Ingredience:

  • 1 šálek ananasové šťávy
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce studené vody
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 šálky čerstvého ananasu nakrájeného na kostičky
  • 1 balení změklého smetanového sýra
  • 1 balení šlehačky
  • 1/2 šálku bílého cukru
  • 1 připravená krusta ze sušenek

Postup:

Ve středně velkém hrnci smíchejte ananasovou šťávu a 2 lžíce cukru. Za častého míchání přiveďte na mírném ohni k varu. V malé misce rozpusťte kukuřičný škrob ve studené vodě. Postupně vmíchejte do vroucí ananasové šťávy.

Za stálého míchání znovu přiveďte k varu. Vařte 1 minutu, nebo dokud nezhoustne. Odstavte a nechte vychladnout. Ve středně velké míse vyšlehejte smetanový sýr do nadýchané konzistence. Postupně zašlehejte 1/2 hrnku cukru a vanilku.

Přimíchejte šlehačku. Polovinu sýrové směsi rozetřete na krustu ze sušenek. Poklademe kostkami ananasu a zalijeme vychlazenou ananasovou směsí. Navrch rozetřete zbývající směs smetanového sýra. Před podáváním uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny.

A jak si připravit tradiční řezy tiramisu?

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang