Fazolové tortilly – recept

Fazolové tortilly jsou oblíbené mexické jídlo z mletých fazolí, jako jsou černé fazole, fazole pinto nebo smažené fazole. Obvykle se podávají jako příloha s různými přílohami a náplněmi. Fazolové tortilly mají vysoký obsah bílkovin a vlákniny a jsou skvělou alternativou tradičních moučných tortill.

Ingredience:

  • 1 šálek vařených černých fazolí
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 šálku rostlinného oleje

Postup:

Ve středně velké míse rozmačkejte uvařené černé fazole, až vznikne kaše. K rozmačkaným fazolím přidejte mouku, sůl a prášek do pečiva a míchejte, dokud nevznikne těsto.

Rozehřejte pánev na středním plameni a přidejte rostlinný olej. Naberte dvě polévkové lžíce těsta a vytvarujte z něj kuličku. Kuličku zploštěte do tvaru tenké tortilly a vložte ji na pánev.

Smažte asi 2 minuty z každé strany, nebo dokud lehce nezhnědne. Postup opakujte se zbývajícím těstem. Podávejte s oblíbenými přílohami.

Výborná je také plněná tortila.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang