Fazolové tortilly jsou oblíbené mexické jídlo z mletých fazolí, jako jsou černé fazole, fazole pinto nebo smažené fazole. Obvykle se podávají jako příloha s různými přílohami a náplněmi. Fazolové tortilly mají vysoký obsah bílkovin a vlákniny a jsou skvělou alternativou tradičních moučných tortill.
Ingredience:
- 1 šálek vařených černých fazolí
- 1 šálek hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 šálku rostlinného oleje
Postup:
Ve středně velké míse rozmačkejte uvařené černé fazole, až vznikne kaše. K rozmačkaným fazolím přidejte mouku, sůl a prášek do pečiva a míchejte, dokud nevznikne těsto.
Rozehřejte pánev na středním plameni a přidejte rostlinný olej. Naberte dvě polévkové lžíce těsta a vytvarujte z něj kuličku. Kuličku zploštěte do tvaru tenké tortilly a vložte ji na pánev.
Smažte asi 2 minuty z každé strany, nebo dokud lehce nezhnědne. Postup opakujte se zbývajícím těstem. Podávejte s oblíbenými přílohami.
Výborná je také plněná tortila.