Králík na zelených fazolkách je klasické francouzské jídlo, které se skládá z králičího masa vařeného se zelenými fazolkami, slaninou, cibulí, česnekem a bílým vínem. Králík se obvykle podává jako hlavní jídlo a zelené fazolky jako příloha. Kombinace těchto ingrediencí vytváří bohatý pokrm.
Ingredience:
- 1 lžička olivového oleje
- 1 střední cibule nakrájená na kostičky
- 1 stroužek česneku
- 400 g zelených fazolek, ořezaných a nakrájených na kousky
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky červených pepřových vloček
- 1 balení mraženého vařeného králíka, rozmrazeného a nakrájeného na kostky
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup:
Olivový olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání vařte, dokud cibule nezměkne, asi 5 minut. Přidejte zelené fazolky a za občasného míchání vařte, dokud nezačnou měknout, asi 5 minut.
Vmíchejte zeleninový vývar, oregano, sůl, černý pepř a vločky červené papriky a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte, dokud zelené fazolky nezměknou, asi 10 minut. Vmíchejte králíka a vařte. Připravit si můžete také pikantního králíka nebo králíka po francouzsku.