Uvařit správně vajíčko není žádná věda, pokud to zkusíte s tímto návodem, už se vždycky povede. Podávejte jej jako snídaňovou dobrotu s čerstvým pečivem.
Ingredience
- 1 vejce
Postup
- Vejce nahniličko připravíme tak, že do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme vejce a přivedeme do varu.
- Jakmile začne voda vařit, ztlumíme plamen a vaříme 4 minuty. Uvařené vejce bude mít měkký žloutek tak, jak má vejce nahniličko mít.
TIP: Místo vejce na hniličku zkuste příště připravit třeba ztracené vejce, nebo klasické vejce Benedikt.
Věděli jste, že…?
Vejce obsahují kvalitní bílkoviny, které jsou důležité pro udržení svalové hmoty a udržení hladiny energie. Bílkoviny obsažené ve vejcích se také snadno vstřebávají do těla, takže jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí budovat svalovou hmotu nebo si udržet zdravou váhu. Vejce jsou také skvělým zdrojem zdravých tuků, které pomáhají snižovat záněty, zlepšují zdraví srdce a podporují funkci mozku.
Vejce obsahují také několik vitaminů a minerálů, včetně vitaminů skupiny B, vitaminu A, zinku, vápníku a železa. Tyto živiny pomáhají podporovat imunitní systém, podporují zdravou pokožku a vlasy a udržují zdravé oči.
Kromě klasických slepičích vajec se můžete setkat s vejci křepelčími, husími i kachními a dokonce se i u nás dají koupit pštrosí vejce.