Bramborový salát s hráškem je klasická příloha, která se skvěle hodí na piknik nebo grilování. Je krémový a aromatický a obvykle obsahuje směs majonézy, hořčice a bylinek. Je to skvělý způsob, jak si brambory trochu ozvláštnit!
Ingredience:
- 900 g brambor, oloupané a nakrájené na centimetrové kostky.
- 1 hrnek mraženého hrášku, rozmrazený
- 1/2 šálku majonézy
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce bílého octa
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 1 lžíce mletého česneku
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Brambory vložte do velkého hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu na silném ohni a vařte, dokud brambory nezměknou, asi 12 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
Ve velké míse smíchejte brambory, hrášek, majonézu, hořčici, ocet, kopr, česnek, sůl a pepř. Míchejte, dokud se nespojí.
Před podáváním přikryjte a nechte v chladničce alespoň 1 hodinu odležet. Podávejte studené. Sice se nejedná o klasický český bramborový salát, ale rozhodně stojí za to ho vyzkoušet. Lze ho také ozvláštnit dalšími ingrediencemi a mít například bramborový salát s lákem z okurek, nebo se samotnou okurkou.