Někdy není čas na dlouhé pečení složitějších dortů a v tu chvíli přichází na scénu tento recept na rychlý ovocný koláč se želatinou. Čas vám usnadní již hotový korpus, který můžete koupit, nebo si připravit doma a mít jej připravený v mrazáku do zásoby.
Ananasový koláč je klasický dezert, který si oblíbilo mnoho lidí. Je to jednoduchá, ale lahodná pochoutka, kterou si můžete vychutnat po celý rok. Tento koláč se připravuje z lahodné kombinace ananasu a cukru a často se doplňuje vrstvou pusinek, které mu dodávají jedinečný nádech.
Hotový ananasový koláč je báječnou pochoutkou. Kombinace trpkého ananasu a sladkých pusinek, kterými můžete koláč ozdobit, je prostě nádherná. Koláč podávejte s kopečkem šlehačky nebo zmrzliny a pochutnejte si.
Ingredience:
- 1 hotový dortový korpus
- 1 balíček želatiny
- 1 plechovka ananasu
Postup:
- Na dortový korpus naskládáme ananas a uvaříme želatinu dle postupu přípravy na obalu.
- Dort s ananasem polijeme želatinou. Hotový ananasový dort dáme do chladničky a necháme dobře vychladit, aby želatina navrchu dortu dobře ztuhla.
- Pokud chceme, je možné na dort nepoužít hotový korpus, ale upéci si korpus vlastní, třeba z klasického piškotového těsta.
Věděli jste, že?
Ananas pochází z Jižní Ameriky a stal se oblíbenou součástí jídelníčku mnoha lidí na celém světě. Toto ikonické ovoce je známé svou sladkou, mírně nakyslou chutí a jedinečnou strukturou, která je tvořena kombinací měkkých a křupavých vláken.
V mnoha kulturách je již po staletí tradičním dárkem na uvítanou jako symbol pohostinnosti. Ovoce je také známé svými zdravotními účinky, protože je skvělým zdrojem vitaminů a minerálů, které mohou pomoci posílit imunitu a trávení.
Ananas se nejčastěji konzumuje v syrovém stavu, ale může se také vařit nebo odšťavňovat. Lze jej podávat různými způsoby, například ve smoothies nebo salátech, nebo z něj připravovat salsy a omáčky. Je také oblíbenou přísadou do dezertů a dokonce i do některých slaných pokrmů.
Ananas je také atraktivní okrasnou rostlinou, protože jeho špičaté listy a jasně žluté plody jsou skvělým doplňkem zahrad. Rostlinu lze pěstovat v nádobách a péče o ni je poměrně snadná.
K víkendové snídani je možné si upéct například lahodný švestkový koláč s mákem, který je vlhký a voňavý, a uspokojí kdejakého mlsouna.