Tento recept na vepřovou pomazánku je úžasnou kombinací šťavnatého vepřového masa, krémové majonézy a pikantního koření. Křupavá textura a výrazné chutě se hodí na jakoukoli akci a všichni se k ní budou rádi vracet! Příprava je snadná a koření můžete upravit tak, aby bylo jemné nebo pikantní podle vašich představ. Podávejte ho na krekrech, opečených pita chipsech, crostini nebo křupavých plátcích chleba a sledujte, jak mizí. Dobrou chuť!
Ingredience:
- 1 balení mletého vepřového masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, mletá
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 polévkové lžíce chilli
- 2 lžíce uzené papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1/4 čajové lžičky mletého chilli chipotle
- 1/2 šálku rajčatové omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného sýra cotija na ozdobu
Postup:
Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a smažte je do změknutí, asi 3 minuty.
Přidejte mleté vepřové maso, chilli, uzenou papriku, kmín, oregano a chilli chipotle. Vařte za častého míchání, aby se vepřové maso rozpadlo, dokud se nepropeče, asi 7 minut.
Přidejte rajčatovou omáčku a limetkovou šťávu a dochuťte solí a pepřem. Za občasného míchání vařte 10 minut.
Odstavte z ohně a vmíchejte koriandr. Podávejte teplé, případně s čerstvě nastrouhaným sýrem cotija. Dobrou chuť!