Jedním z receptů středomořské kuchyně jsou také špagety s kalamáry. Sladkost rajčat a pikantnost kalamárů tvoří skvělou kombinaci chutí.
Ingredience:
- 1 balení špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule nakrájená na kostičky
- 1/2 kilogramu kalamárů nakrájených na kolečka
- 2 polévkové lžíce kaparů
- 1/2 šálku bílého vína
- 1/4 šálku nasekané petrželky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Přidejte špagety a vařte, dokud nejsou al dente. Scedíme a dáme stranou.
Na velké pánvi rozehřejte na středním plamenu olivový olej. Přidejte česnek a cibuli a vařte je do změknutí, asi 5 minut. Přidejte kalamáry a kapary a vařte dalších 5 minut. Přilijte bílé víno a vařte další minutu. Do pánve přidejte uvařené špagety a promíchejte.
Nakonec posypte petrželkou a podle chuti osolte a opepřete. Ihned podávejte. A jak si připravit špagety po uhlířsku?