Houbová sekaná – recept

Houbová sekaná je lahodný, pikantní a vydatný pokrm. Tento pokrm, který se připravuje z mletého hovězího masa, hub, cibule a různých bylinek a koření, je vynikajícím jídlem, které jistě potěší vaše hosty. Je dostatečně jednoduché na to, abyste ho mohli připravit během všedního večera, a určitě se stane oblíbeným jídlem celé rodiny. Tento pokrm podávejte s bramborovou kaší a salátem a získáte tak zdravé a vydatné jídlo.

Ingredience:

  • 1 kilo libového mletého hovězího masa
  • 1 šálek nadrobno nakrájených žampionů
  • 1/2 šálku jemně nakrájené cibule
  • 1/4 šálku nadrobno nakrájené červené papriky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 velké vejce
  • 3/4 šálku suché strouhanky
  • 1/4 šálku kečupu
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C.

Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, nakrájené houby, cibuli, papriku, česnek, vejce, strouhanku, kečup, worcesterskou omáčku, sůl, pepř a muškátový oříšek.

Přísady promíchejte, dokud se dobře nespojí.

Formu na bochník případně hlubší plech vyložte pečicím papírem nebo ji vymažte sprejem na vaření.

Směs přeneste do formy a rozetřete ji do rovnoměrné vrstvy. Pečte v předehřáté troubě 45 minut.

Před krájením nechte sekanou 10 minut odležet. Vychutnejte si a pro příště nezbývá zkusit než čočková sekaná.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang