Bramborové noky s parmazánem – recept

Bramborové noky s parmazánem jsou rychlé, chutné a klasické italské jídlo. Kombinuje polštářovité domácí noky se smetanovou omáčkou, která je pro lepší chuť obohacena parmazánem. Tento pokrm je snadný na přípravu a určitě potěší vaši rodinu i přátele. Dobrou chuť!

Ingredience:

  • 2 kila brambor na pečení
  • 2 šálky univerzální mouky
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C.

Brambory pečte v předehřáté troubě 1 hodinu nebo dokud nezměknou.

Když jsou brambory dostatečně chladné, oloupejte je a rozmačkejte v míse vidličkou.

Přidejte mouku a promíchejte.

Přidejte vejce, parmazán, sůl, olivový olej a petrželku. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.

Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte těsto do tvaru provazu o průměru přibližně 1 palec.

Provaz nakrájejte na kousky silné asi 1/2 centimetru.

Gnocchi poprašte další moukou a každý kousek vytvarujte do kulatého tvaru.

Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu.

Po částech přidávejte gnocchi a vařte, dokud nevyplavou na povrch.

Scedíme je, položíme na pergamenem vyložený plech a necháme vychladnout.

Podávejte s požadovanou omáčkou a parmazánem. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang