Bramborové noky s parmazánem jsou rychlé, chutné a klasické italské jídlo. Kombinuje polštářovité domácí noky se smetanovou omáčkou, která je pro lepší chuť obohacena parmazánem. Tento pokrm je snadný na přípravu a určitě potěší vaši rodinu i přátele. Dobrou chuť!
Ingredience:
- 2 kila brambor na pečení
- 2 šálky univerzální mouky
- 2 rozšlehaná vejce
- 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C.
Brambory pečte v předehřáté troubě 1 hodinu nebo dokud nezměknou.
Když jsou brambory dostatečně chladné, oloupejte je a rozmačkejte v míse vidličkou.
Přidejte mouku a promíchejte.
Přidejte vejce, parmazán, sůl, olivový olej a petrželku. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte těsto do tvaru provazu o průměru přibližně 1 palec.
Provaz nakrájejte na kousky silné asi 1/2 centimetru.
Gnocchi poprašte další moukou a každý kousek vytvarujte do kulatého tvaru.
Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu.
Po částech přidávejte gnocchi a vařte, dokud nevyplavou na povrch.
Scedíme je, položíme na pergamenem vyložený plech a necháme vychladnout.
Podávejte s požadovanou omáčkou a parmazánem. Dobrou chuť!