Chroustova kuřecí bublanina – recept

Chroustova kuřecí bublanina je tradiční český recept z kuřecího masa, chlebového těsta, vajec, soli a cibule. Jedná se o slané jídlo, které se obvykle podává jako příloha nebo předkrm. Tento pokrm je jednoduchý na přípravu, ale má působivou chuť! Kombinace kuřecího masa a cibule s lehkým a nadýchaným těstem vytváří úžasnou kombinaci, po které budete mít chuť na další.

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 šálku změklého másla
  • 1/2 šálku cukru
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku mléka
  • 2 šálky vařeného, rozdrobeného kuřecího masa
  • 1/2 hrnku nakrájené cibule
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • 1/4 šálku rybízu nebo rozinek
  • 1/2 šálku čerstvě nakrájené cukety
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte kulatou dortovou formu. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.

V jiné míse smíchejte máslo a cukr do světlé a nadýchané pěny. Přidejte vejce jedno po druhém a po každém přidání dobře prošlehejte.

Do smetanové směsi přidejte moučnou směs a míchejte, dokud se nespojí. Přilijte mléko a promíchejte.

Vmíchejte rozdrobené kuřecí maso, cibuli, petrželku, rybíz, cuketu a parmazán.

Těsto rozetřete do vymazané koláčové formy a pečte 25-30 minut, nebo dokud není povrch zlatohnědý a párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.

Před podáváním nechte vychladnout. Vychutnejte si!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang