Chroustova kuřecí bublanina je tradiční český recept z kuřecího masa, chlebového těsta, vajec, soli a cibule. Jedná se o slané jídlo, které se obvykle podává jako příloha nebo předkrm. Tento pokrm je jednoduchý na přípravu, ale má působivou chuť! Kombinace kuřecího masa a cibule s lehkým a nadýchaným těstem vytváří úžasnou kombinaci, po které budete mít chuť na další.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžíce prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 3/4 šálku změklého másla
- 1/2 šálku cukru
- 2 vejce
- 3/4 hrnku mléka
- 2 šálky vařeného, rozdrobeného kuřecího masa
- 1/2 hrnku nakrájené cibule
- 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
- 1/4 šálku rybízu nebo rozinek
- 1/2 šálku čerstvě nakrájené cukety
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte kulatou dortovou formu. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
V jiné míse smíchejte máslo a cukr do světlé a nadýchané pěny. Přidejte vejce jedno po druhém a po každém přidání dobře prošlehejte.
Do smetanové směsi přidejte moučnou směs a míchejte, dokud se nespojí. Přilijte mléko a promíchejte.
Vmíchejte rozdrobené kuřecí maso, cibuli, petrželku, rybíz, cuketu a parmazán.
Těsto rozetřete do vymazané koláčové formy a pečte 25-30 minut, nebo dokud není povrch zlatohnědý a párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
Před podáváním nechte vychladnout. Vychutnejte si!