Kuře na žampionech s česnekem – recept

Kuře na houbách s česnekem je lahodný a pikantní pokrm, který kombinuje chutě křehkého kuřete, dušených hub a aromatického česneku. Tento recept je jednoduchý, ale elegantní, takže je oblíbenou volbou pro slavnostní večeři nebo jídlo na všední večer. Kuře je ochucené bylinkami, opečené na pánvi do dokonalosti a poté přelité lahodnou omáčkou z hub a česneku. Kombinace zemitých hub, bohaté chuti česneku a šťavnatého kuřete vytváří uspokojivý a lahodný pokrm, který jistě zapůsobí na vaše chuťové pohárky.

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 8 uncí žampionů nakrájených na plátky
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku husté smetany
  • čerstvá nasekaná petržel (na ozdobu)

Postup:

Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran.

Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě.

Na pánev přidejte kuřecí prsa a smažte je asi 6-7 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědá a propečená. Vyjměte je z pánve a dejte stranou.

Na stejné pánvi rozpusťte na středním plameni máslo.

Přidejte prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony. Vařte asi 5 minut, dokud houby nezměknou a nepustí vlhkost.

Houbovou směs posypte sušeným tymiánem a dobře promíchejte.

Přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Nechte vařit asi 5 minut, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.

Vmíchejte hustou smetanu a pokračujte ve vaření další 2-3 minuty, dokud omáčka mírně nezhoustne.

Vraťte uvařená kuřecí prsa na pánev a přelijte je lžící houbové omáčky. Vařte další 2 minuty, aby se kuře prohřálo. Odstavte z ohně a ozdobte nasekanou petrželkou.

Kuře podávejte na lůžku z houbové a česnekové omáčky a pochutnejte si! Toto vynikající kuřecí jídlo můžete podávat s rýží, těstovinami nebo bramborovou kaší spolu s dušenou zeleninou, aby bylo jídlo kompletní.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang