Vepřová játra na grilu – recept

Vepřová játra na grilu jsou lahodný a aromatický pokrm, který podtrhuje jedinečnou chuť a strukturu vepřových jater. Tento recept je ideální pro ty, kteří mají rádi bohaté a pikantní chutě. Při grilování jsou játra křehká s lehce zkaramelizovaným a uzeným povrchem. Je to fantastická volba pro milovníky masa, kteří chtějí vyzkoušet něco jiného a dopřát si rychlý a snadný grilovaný pokrm.

Ingredience:

  • vepřová játra nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. V misce smíchejte olivový olej, sójovou omáčku, worcesterskou omáčku, papriku, česnekový prášek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a vytvořte marinádu.

Nakrájená vepřová játra vložte do misky nebo sáčku na zip a zalijte je marinádou. Ujistěte se, že jsou všechny kousky rovnoměrně obalené. Nechte je marinovat asi 30 minut až 1 hodinu v chladničce.

Plátky vepřových jater vyjměte z marinády a nechte z nich odkapat přebytečnou vodu.

Plátky jater položte na předehřátý gril. Grilujte je asi 3-4 minuty z každé strany nebo dokud nejsou propečená. Vyvarujte se přepečení, protože by mohlo dojít k vytvoření tuhých a suchých jater.

Jakmile jsou plátky jater propečené, sundejte je z grilu a nechte je několik minut odpočinout. Grilovaná vepřová játra podávejte s oblíbenými přílohami, například s grilovanou zeleninou nebo čerstvým salátem.

Je důležité zajistit, aby byla vepřová játra důkladně propečená, aby se předešlo případným rizikům spojeným s nedostatečně propečeným masem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang