Pikantní hovězí s česnekem – recept

Pikantní hovězí maso s česnekem je oblíbeným čínským pokrmem. Připravuje se z tenkých plátků hovězího masa smažených s česnekem, zázvorem a chilli papričkami v pikantní omáčce. Hovězí maso se často vaří, dokud není mírně zuhelnatělé, a omáčka je aromatická a mírně sladká. Často se podává s vařenou rýží nebo nudlemi.

Ingredience:

  • 450 g flank steak, nakrájený na tenké proužky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce vody

Postup:

Rostlinný olej rozehřejte na velké pánvi na středním plamenu. Jakmile se olej rozpálí, přidejte hovězí proužky a smažte je, dokud nezhnědnou, asi 5 minut. Přidejte česnek, sójovou omáčku, zázvor, vločky červené papriky, černý pepř, hnědý cukr, sezamový olej, rýžový ocet a vodu.

Promíchejte, aby se vše spojilo. Snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podávejte na vařené rýži nebo nudlích. Ze stejného masa lze také připravit hovězí plátky v pórku.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang