Thajské krevety – recept

Thajské krevety jsou v thajské kuchyni oblíbené. Obvykle se podávají grilované, dušené, vařené, smažené nebo fritované. Jsou také oblíbenou přísadou do salátů a kari. Thajské krevety jsou známé svou sladkou a slanou chutí a jsou skvělým zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů.

Ingredience:

  • 450 g velkých krevet, oloupaných a zbavených kostí
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 polévkové lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce nadrobno nakrájeného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička sušených červených chilli vloček
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané limetkové šťávy
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru

Postup:

Rozpalte velkou pánev na středním plamenu. Když je pánev rozpálená, přidejte olej a otáčejte jím, aby se pokrylo dno pánve. Na pánev přidejte krevety a za občasného míchání je asi 2 minuty vařte, dokud nezačnou růžovět.

Do pánve přidejte rybí omáčku, hnědý cukr, česnek, zázvor a chilli vločky a promíchejte. Za občasného míchání vařte další 2 minuty, dokud nejsou krevety uvařené. Sejměte pánev z ohně a vmíchejte limetkovou šťávu a koriandr.

Krevety podávejte horké s dušenou bílou rýží nebo na lůžku ze zeleniny. A jaké jsou nejlepší recepty na krevety?

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang