Šunkofleky s uzeným – recept

Recept na šunkové lívance s uzeným je lahodný pokrm, který v sobě spojuje chuť jemné šunky a kouřovou esenci uzených ingrediencí. Tyto lívance jsou ideální variantou svačiny nebo předkrmu, na povrchu křupavé a uvnitř plné pikantních chutí. Šunka dodává pokrmu lahodnou a slanou chuť, zatímco uzené ingredience mu dodávají další vrstvu komplexnosti. Ať už hledáte jedinečný nápad na snídani nebo chutné občerstvení na večírek, šunkové lívance s uzeným podle receptu jistě zaujmou každého.

Ingredience:

  • 1 šálek vařené šunky nakrájené na drobné kostičky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/2 šálku mléka
  • 1 rozšlehané vejce
  • rostlinný olej na smažení

Postup:

V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, uzenou papriku a černý pepř. Dobře promíchejte, aby se suché přísady spojily.

Do suché směsi přidejte na kostičky nakrájenou šunku a promíchejte, dokud se všechny kousky šunky neobalí.

V samostatné misce vyšlehejte mléko a rozšlehané vejce. Mokrou směs vlijte do suchých přísad a šunky. Míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí. Těsto by mělo být husté, ale stále sypké.

Ve velké pánvi nebo fritéze rozehřejte rostlinný olej na teplotu 175 °C . Ujistěte se, že je v něm dostatek oleje, aby byly lívance zcela ponořené.

Pomocí lžíce nebo naběračky na sušenky opatrně vhazujte lžíce těsta do horkého oleje. Smažte po dávkách a dávejte pozor, abyste pánev nepřeplnili. Lívance nechte smažit asi 2-3 minuty z každé strany nebo dokud nezískají zlatavou barvu.

Pomocí děrované lžíce nebo kleští vyjměte lívance z oleje a přendejte je na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby z nich odkapal přebytečný olej. Postup smažení opakujte se zbývajícím těstem.

Šunkové lívance podávejte horké jako svačinu nebo předkrm s omáčkou podle vlastního výběru, například s rančerským dresinkem, medovou hořčicí nebo sriracha majonézou.

Vychutnejte si vynikající domácí šunkové lívance s uzenou paprikou! Při práci s horkým olejem a smažení buďte opatrní. Používejte správná bezpečnostní opatření a dbejte na zodpovědnou likvidaci oleje.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang