Pečené brambory s uzeným masem jsou opravdu vynikající kombinace. Uzení masa dodá bramborám skvělou chuť a brambory pomohou vyvážit pikantní chutě masa. Tento netradiční recept uchvátí každého a kyselá okurka při podávání mu dodá šmrnc.
Ingredience:
- 2 velké brambory na pečení
- 200 g uzeného masa nakrájeného na tenké plátky
- 1/2 hrnku strouhaného sýra čedar
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- Sůl a pepř podle chuti
- 1/4 šálku nasekané pažitky na ozdobu
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory vydrhněte a několikrát propíchněte vidličkou. Položte je na plech a pečte 1 hodinu nebo dokud nezměknou vidličkou.
Vyjměte brambory z trouby a podélně je rozkrojte na polovinu. Vydlabejte dužinu brambor a vložte ji do mísy. Do mísy přidejte uzené maso, sýr čedar, zakysanou smetanu, máslo, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
Bramborovou směs rovnoměrně rozdělte do bramborových šupin. Plněné brambory položte zpět na plech a pečte dalších 15 minut. Ozdobte pažitkou a podávejte s kyselou okurkou. Nejedná se o klasické české zapečené brambory, nýbrž o zajímavou variaci receptu. Chuťově se ale od tradice příliš nevzdaluje.