Fazole se zeleninou a vejci je skvělá kombinace! Je to chutné a výživné jídlo plné bílkovin a vlákniny a skvělý způsob, jak do sebe dostat spoustu vitamínů a minerálů. Navíc je to pohodlný a cenově dostupný způsob, jak si vychutnat zdravé jídlo.
Ingredience:
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika nakrájená na kostičky
- 1 jalapeño paprička, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 šálky vařených černých fazolí
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 lžičky chilli
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 2 šálky vařené bílé rýže
- 4 velká vejce
Postup:
Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli, papriku a jalapeño a vařte je do změknutí, asi 5 minut. Přidejte česnek a vařte 1 minutu.
Přidejte černé fazole, kmín, chilli, sůl a pepř a vařte 1 minutu. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Přidejte uvařenou bílou rýži a vařte 5 minut.
Do pánve rozklepněte vejce a vařte, dokud se bílky nesrazí, asi 3 minuty. Fazole a zeleninu podávejte se smaženým vejcem navrchu. Podobných variací na fazole je spousta. Za ochutnání rozhodně stojí například fazole s bůčkem, fazolky a smetaně nebo obyčejné chilli con carne.