Smažené žampiony – recept

Smažené žampiony jsou vynikající! Jsou skvělým způsobem, jak dodat pokrmům jedinečnou chuť a texturu. Navíc jsou skvělým zdrojem bílkovin, vlákniny a vitamínů.

Ingredience:

  • 200 g celých žampionů, omytých a osušených
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 hrnek rostlinného oleje
  • petržel na ozdobu

Postup:

V mělké míse smícháme mouku, sůl, česnekový prášek a černý pepř a promícháme. Žampiony namočíme do moučné směsi a dbejte na to, aby se obalily ze všech stran.

Na velké pánvi rozehřejeme olej na středně vysoké teplotě. Jakmile se olej rozpálí, přidáme houby a smažíme je asi 2 minuty z každé strany, nebo dokud nebudou zlatohnědé a křupavé.

Houby vyjmeme z pánve a necháme je okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou. Ozdobíme petrželkou a podávejte. Podáváme například s bramborem podobně, jako je smažený květák, sýr nebo i řízek.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang