Smažené žampiony jsou vynikající! Jsou skvělým způsobem, jak dodat pokrmům jedinečnou chuť a texturu. Navíc jsou skvělým zdrojem bílkovin, vlákniny a vitamínů.
Ingredience:
- 200 g celých žampionů, omytých a osušených
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 hrnek rostlinného oleje
- petržel na ozdobu
Postup:
V mělké míse smícháme mouku, sůl, česnekový prášek a černý pepř a promícháme. Žampiony namočíme do moučné směsi a dbejte na to, aby se obalily ze všech stran.
Na velké pánvi rozehřejeme olej na středně vysoké teplotě. Jakmile se olej rozpálí, přidáme houby a smažíme je asi 2 minuty z každé strany, nebo dokud nebudou zlatohnědé a křupavé.
Houby vyjmeme z pánve a necháme je okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou. Ozdobíme petrželkou a podávejte. Podáváme například s bramborem podobně, jako je smažený květák, sýr nebo i řízek.