Bramborové knedlíky jsou typem knedlíků oblíbeným v mnoha kulturách po celém světě. Mohou se podávat jako hlavní jídlo, příloha nebo svačina. Bramborové knedlíky se často vaří nebo dusí, ale mohou být také smažené nebo pečené. V některých kulturách se podávají s různými omáčkami, například s rajčatovou omáčkou nebo zakysanou smetanou.
Ingredience:
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- 150 g krupice
- 150 g hrubé mouky
- 1 lžička soli
Postup:
Brambory uvařte v osolené vodě. Poté je nechte vychladnout. Brambory oloupejte a rozmačkejte je v míse. Přidejte vejce, krupici a hrubou mouku a vymíchejte těsto. Z těsta vytvarujte požadovaný tvar knedlíků, které pak vařte v osolené vodě dokud nevyplavou.
Pokud nejsou bramborové knedlíky vaše oblíbené můžete je nahradit nekynutým houskovým knedlíkem nebo karlovarským knedlíkem.