Plněné tortilly jsou skvělé, protože se snadno připravují a jsou skvělým způsobem, jak využít zbytky, které vám mohou zůstat. Lze je plnit různými ingrediencemi, například sýrem, fazolemi nebo i masem, a podávat s různými omáčkami a přílohami. Lze je také připravit předem a jsou skvělou volbou pro rychlé a snadné jídlo.
Ingredience:
- 8 malých moučných tortill nebo domácích tortill
- 2 šálky drceného vařeného kuřecího masa
- 1/2 šálku salsy
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1/2 hrnku strouhaného sýra
- 1/2 hrnku nakrájené cibule
- 1/2 šálku červené papriky nakrájené na kostičky
- 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Tortilly položte na plech.
Ve středně velké míse smíchejte kuřecí maso, salsu, zakysanou smetanu, sýr, cibuli, papriku a koriandr. Směs rovnoměrně rozdělte mezi tortilly. Tortilly pevně srolujte a položte na plech švy dolů.
Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, nebo dokud tortilly nebudou zlatohnědé a křupavé. Podávejte teplé.