Kuřecí prsa na víně – recept

Kuřecí prsa na víně jsou chutným a aromatickým jídlem. Kombinace kuřecího masa a vína dokáže vytvořit hloubku chuti, kterou lze u jiných pokrmů jen těžko najít. Zároveň má tento pokrm potenciál být velmi snadnou a rychlou přípravou.

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • Sůl a pepř

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a máslo, dokud se nerozpustí. Přidejte česnek a 1 minutu restujte.

Přidejte kuřecí prsa a smažte 4 minuty z každé strany, nebo dokud lehce nezhnědnou. Přidejte citronovou šťávu, petrželku a bílé víno. Dochuťte solí a pepřem. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 10 minut, nebo dokud není kuře uvařené a tekutina se nezredukuje.

Přendejte kuře do vymazané zapékací misky a pečte 10 minut nebo dokud není upečené. Kuře podávejte s omáčkou z pánve. Na podobný způsob lze připravit i pečeného bažanta na víně, který je stejně lahodný jako varianta s kuřecím.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang