Ovocný drobenkový koláč s tvarohem je výborná pochoutka po celý rok! Je to skvělý dezert pro každou příležitost! Kombinace sladkého, šťavnatého ovoce s krémovým, trpkým smetanovým sýrem by byla dokonalou rovnováhou chutí. Navíc by to byl skvělý způsob, jak do moučníku přidat trochu výživy.
Ingredience:
- 1 předpřipravený koláčová krusta nebo korpus
- 2 hrnky čerstvého nebo mraženého ovoce podle vlastního výběru (např. borůvky, jahody, třešně atd.)
- 1/2 šálku cukru
- 1/4 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 225 gramů měkkého tvarohu
- 1/3 šálku cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte ovoce, 1/2 hrnku cukru, mouku, skořici a muškátový oříšek. Směs nalijte do předem připravené koláčové formy.
V samostatné míse vyšlehejte tvaroh, 1/3 šálku cukru a vanilkový extrakt do světlé a krémové konzistence. Směs tvarohu rozetřete na vršek ovocné směsi. Úplně na závěr posypte koláč drobenkou, nebo zbytkem korpusu, který rozdrtíte, podobně jako je tomu v receptech na jablečný drobenkový koláč.
Pečte 45 minut nebo dokud není povrch zlatohnědý. Před podáváním nechte vychladnout.