Krémová, nadýchaná, avšak hlavně sýrová. To je delikátní omáčka na špagety, která se skládá ze sýru, smetany, mouky a másla. Tento recept je snadný a lze jej použít jako omáčku nebo dip.
Ingredience:
- 1/4 hrnku strouhaného parmezánu
- 1 hrnek strouhaného čedaru
- 2 hrnky mléka
- 1/2 hrnku másla
- 1/2 hrnku mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
Postup:
Na mírném stupni rozpusťte máslo. Vmíchejte mouku a sůl, dokud nevznikne jíška.
Za stálého míchání přilijte mléko, dokud směs nezhoustne a nezačne se vařit. Poté teplotu snižte na minimum. Vmíchejte sýry, dokud se kompletně nerozpustí.
K omáčce podávejte těstoviny, zeleninu nebo brambory.
Pokrm se hodí k prosluněným letním dnům. Udělají skvělou parádu stejně jako kuřecí ražničí na grilovačkách či večírcích jako příjemný dip, který udělá radost každému milovníkovi sýru.