Kuřecí ražničí je jednoduchý a chutný pokrm, který ocení každý strávník. Kombinací kuřecího masa a zeleniny je možné vytvořit unikátní jídlo podle individuální chuti. Pokrm je díky tomu vhodný jak pro speciální příležitosti, setkání s přáteli u grilu, tak i pro rychlou večeři všedního dne.
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou
- 3 cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 pikantní klobása
- 200 g slaniny
Na marinádu:
- olivový olej
- šťáva z citronu nebo limetky
- 1 lžíce papriky
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce cibulového prášku
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- sůl a pepř
Postup:
Nejprve připravte marinádu. Do misky nalijte trochu olivového oleje, šťávy z citrusu a koření. Podle vlastní chuti přidejte sůl a pepř.
Maso očistěte a nakrájejte na stejně velké kousky. Vložte do marinády a nechte alespoň hodinu marinovat.
Zeleninu omyjte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kusy. Klobásu nakrájejte na kolečka. Pokud máte i slaninu, nakrájejte ji na větší kousky nebo připravte proužky.
Připravte si špejle. Maso napichujte střídavě s kousky zeleniny a uzeniny.
Připravené špízy upečte na grilu nebo v troubě. Jestli zbyla marináda, potřete špíz.
Kuřecí ražničí je možné variovat podle chuti strávníků. Papriku je možné vyměnit za brambory nebo jinou zeleninu. Vegani maso nahradí za tofu.