Paprikové lusky plněné chřestovými závitky – recept

Velmi kreativní a chuťově zajímavý recept. Chřest je výživná zelenina, která je často spojována s jarem. Výraznou chuť chřestu skvěle doplňuje sladkost papriky.

Ingredience:

  • chřest
  • šunka
  • hlávkové zelí
  • pórek
  • paprikový lusk
  • 400 ml mléka
  • 2 vejce 1
  • 50 g eidamu
  • olivy
  • kapary
  • bazalka
  • sůl

Postup:

Chřest v délce paprikového lusku obalíme plátkem šunky, hlávkovým zelím, pórkem a tento postup opakujeme až do velikosti průměru paprikového lusku, do kterého celý zábal vložíme.

Naplněný paprikový lusk zabalíme do spařeného listu zelí, klademe do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Navrch posypeme pokrájené olivy a kapary.

V mléce rozšleháme 2 vejce, strouhaný sýr, sůl a bazalku a tímto přelijeme obsah zapékací misky.

Paprikové lusky plněné chřestem zapékáme 20 minut při nižší teplotě a potom při vyšší teplotě dopečeme do růžova. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang