Velmi kreativní a chuťově zajímavý recept. Chřest je výživná zelenina, která je často spojována s jarem. Výraznou chuť chřestu skvěle doplňuje sladkost papriky.
Ingredience:
- chřest
- šunka
- hlávkové zelí
- pórek
- paprikový lusk
- 400 ml mléka
- 2 vejce 1
- 50 g eidamu
- olivy
- kapary
- bazalka
- sůl
Postup:
Chřest v délce paprikového lusku obalíme plátkem šunky, hlávkovým zelím, pórkem a tento postup opakujeme až do velikosti průměru paprikového lusku, do kterého celý zábal vložíme.
Naplněný paprikový lusk zabalíme do spařeného listu zelí, klademe do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Navrch posypeme pokrájené olivy a kapary.
V mléce rozšleháme 2 vejce, strouhaný sýr, sůl a bazalku a tímto přelijeme obsah zapékací misky.
Paprikové lusky plněné chřestem zapékáme 20 minut při nižší teplotě a potom při vyšší teplotě dopečeme do růžova. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.