Plněné rybí filety jsou chutným a snadným způsobem, jak ozvláštnit každé jídlo z mořských plodů. Tento pokrm zahrnuje plnění rybího filé různými přísadami, jako je strouhanka, bylinky, sýr a zelenina. Nádivka se pak připravuje spolu s rybím filé na pánvi nebo na grilu. Výsledkem je lahodné a chutné jídlo, které jistě potěší každého milovníka mořských plodů.
Ingredience:
- 4 filety z bílé ryby
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1/4 šálku celeru, jemně nasekaného
- 1/4 šálku papriky, jemně nasekané
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1/4 šálku jemně nakrájených žampionů
- 1/2 šálku vařené bílé rýže
- 1/4 šálku obyčejné strouhanky
- 1/4 šálku parmezánu
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/4 šálku suchého bílého vína
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte máslo a olej. Přidejte cibuli, celer, papriku, česnek a houby; vařte a míchejte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.
Vmíchejte uvařenou rýži, strouhanku, parmazán, petrželku, oregano, sůl a pepř. Vařte a míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí cca 2 minuty.
Rybí filety vložte do lehce vymazané zapékací misky. Na každý filet dejte lžíci nádivky a rovnoměrně ji rozetřete. Rybu přelijte vínem a citronovou šťávou.
Pečte v předehřáté troubě, dokud se filety nebude snadno odlupovat vidličkou. To potrvá 30 až 40 minut.