Recept kuře na kysaném zelí zní jako chutná a zajímavá kombinace. Pikantní a lehce nakyslá chuť kysaného zelí v kombinaci s pikantní chutí kuřete by mohla vytvořit úžasné jídlo. Jak na to?
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 1 lžička čerstvých tymiánových lístků
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šálek bílého vína
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 1 šálek mrkve nakrájené na kostičky
- 1 šálek celeru nakrájeného na kostičky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 sklenice kysaného zelí
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1 bobkový list
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Kuřecí prsa posypeme tymiánem, solí a pepřem. Na velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středně vysoké teplotě olej. Přidejte kuřecí maso a opékejte 2 minuty z každé strany nebo dokud nezhnědne.
Do pánve nalijte víno a vařte 1 minutu, nebo dokud se nesníží na polovinu. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek. Vařte 2 minuty za občasného míchání.
Přidejte kysané zelí, kuřecí vývar a bobkový list. Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte 4 minuty. Vložte pánev do předehřáté trouby a pečte 15 minut, nebo dokud není kuře upečené.
Podávejte horké. Pokud zbudou kuřecí kousky, je možné z nich uvařit nudličky s uzeným sýrem.