To, jaké budou vepřové kostky, záleží na přípravě. Vepřové kostky mohou být při správné přípravě chutné a lahodné, ale při nesprávné přípravě mohou být tvrdé a žvýkavé. Pokud člověk dodrží dobrý recept, mohou být vepřové kostky skvělým doplňkem různých pokrmů.
Ingredience:
- 300 g vepřových kostek
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 lžíce papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- ½ lžičky mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1 šálek bílého vína
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce studené vody
Postup:
Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte kostky vepřového masa a ochuťte je solí a pepřem. Za občasného míchání vařte asi 5 minut, dokud vepřové kostky lehce nezhnědnou.
Přidejte cibuli a česnek a vařte 2-3 minuty. Vmíchejte papriku, tymián, oregano a kmín a vařte 1 minutu. Přilijte kuřecí vývar a bílé víno a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 20 minut.
V malé misce rozšlehejte kukuřičný škrob se studenou vodou. Směs kukuřičného škrobu pomalu vmíchejte do pánve a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
Vepřové kostky podávejte na rýži nebo nudlích. Ze zbylého vepřového masa se dá vyrobit výtečná pomazánka z vepřového masa.