Recept na karbanátky z nivy je klasický pokrm italského typu, který zahrnuje kombinaci mletého hovězího masa, italských bylinek, česneku, nivy. Přísady se spojí a vytvarují do kuliček, které se pak smaží na pánvi dozlatova. Hotový výrobek se podává se smetanovou rajčatovou omáčkou a je to úžasné jídlo.
Ingredience:
- 2 plátky mletého hovězího masa
- 1 šálek suché strouhanky
- 1/2 šálku jemně nasekané cibule
- 3/4 šálku nivy
- 2 vejce
- 1/4 šálku kečupu
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 1 lžička bazalky
- 1 lžička oregana
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, cibuli, nivu, vejce, kečup, worcesterskou omáčku, bazalku, oregano, česnekový prášek, sůl a pepř. Promíchejte, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nerozloží.
Ze směsi vytvarujte centimetrové kuličky a položte je na vymaštěný plech. Pečte v předehřáté troubě 20 minut, nebo dokud nejsou masové kuličky propečené. Podávejte s oblíbenými těstovinami například špagetami.