Variace na karbanátky – recept

Recept na karbanátky zní jako skvělý nápad. Masové karbanátky jsou skvělým způsobem, jak jídlu dodat chuť a texturu, a navíc jsou velmi univerzální. Navíc je lze připravit z různých ingrediencí, takže si recept může člověk přizpůsobit svým vlastním chutím.

Ingredience:

  • 1 balení mletého hovězího masa
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 1/4 šálku mleté cibule
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lehce rozšlehaná vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 lžičky italského koření
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, parmazán, petrželku, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, italské koření a vločky červené papriky. Míchejte, dokud se všechny přísady důkladně nespojí.

Ze směsi vytvarujte centimetrové kuličky a položte je na plech. Pečte 15-20 minut, nebo dokud nejsou karbanátky propečené. Podávejte teplé například s bramborovou plackou.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang