Vločkové karbanátky s kapustou zní jako vynikající a jedinečná kombinace. Určitě by to byl skvělý způsob, jak obměnit tradiční recept na masové kuličky. Jak na to? Co je třeba na přípravu?
Ingredience:
- mleté hovězí maso
- 1/2 šálku strouhanky
- 2 vejce
- 1/4 šálku nakrájené cibule
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 2 šálky jemně nakrájené kapusty
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 šálku vody
Postup:
Kapustu nakrájejte na kousky. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, vejce, cibuli, sůl a pepř. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
Ze směsi vytvarujte malé ploché karbanátky. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte masové kuličky a smažte je 5 minut, nebo dokud nejsou ze všech stran opečené.
Do pánve přidejte kapustu a vodu. Přikryjte a vařte 5 minut, nebo dokud kapusta nezměkne.
Podávejte horké s oblíbenou přílohou jako jsou například bramborové placky.