Chlebové karbanátky se slaninou jsou skvělou kombinací pikantních ingrediencí a určitě budou hitem pro rodinu i přátele. Jak na takovou masovou dobrotu?
Ingredience:
- 2 balení mletého hovězího masa
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 šálek strouhanky
- 2 vejce
- 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 1/4 šálku čerstvě nasekané petrželky
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 6 plátků slaniny, opečených do křupava a rozdrobených
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, cibuli, česnek, strouhanku, vejce, parmazán, petrželku, černý pepř, sůl a slaninu. Rukama nebo lžící promíchejte všechny ingredience, dokud se vše dobře nespojí.
Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem. Ze směsi vyválejte malé kuličky (o průměru asi 1,5 cm) a položte je na připravený plech. Pečte v předehřáté troubě 20 minut nebo dokud nejsou karbanátky propečené a zlatohnědé.
Podávejte horké s oblíbenou grilovací omáčkou.