Chlebové karbanátky se slaninou – recept

Chlebové karbanátky se slaninou jsou skvělou kombinací pikantních ingrediencí a určitě budou hitem pro rodinu i přátele. Jak na takovou masovou dobrotu?

Ingredience:

  • 2 balení mletého hovězího masa
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 šálek strouhanky
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 1/4 šálku čerstvě nasekané petrželky
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 6 plátků slaniny, opečených do křupava a rozdrobených

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, cibuli, česnek, strouhanku, vejce, parmazán, petrželku, černý pepř, sůl a slaninu. Rukama nebo lžící promíchejte všechny ingredience, dokud se vše dobře nespojí.

Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem. Ze směsi vyválejte malé kuličky (o průměru asi 1,5 cm) a položte je na připravený plech. Pečte v předehřáté troubě 20 minut nebo dokud nejsou karbanátky propečené a zlatohnědé.

Podávejte horké s oblíbenou grilovací omáčkou.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang