Halušky jsou základem československé kuchyně a s jako takovými je potřeba zacházet. Zelí a uzené k nim neodmyslitelně patří. Stará dobrá klasika.
Ingredience
- 750 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 200 ml vlažné vody
- 1 kg kysaného zelí
- 500 g uzeného vepřového masa
- 2 velké cibule
- 150 g anglické slaniny
- sádlo
Postup
Smícháme mouku, vejce a vodu na tužší hmotu a vyválíme na 2 mm silný plát. Nakrájíme na dvoucentimetrové čtverečky. Při krájení prosypáváme hrubou moukou. Vaříme ve slané vodě.
Zelí uvaříme a vodu slijeme. Slaninu pokrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a uzené na větší kostičky. Orestujeme na sádle. Nakonec všechny části – flíčky, zelí i uzené smícháme, promícháme a můžeme dochutit vegetou. Halušky s uzeným masem si bude chtít přidat každý.