Halušky se zelím, uzeným a slaninou – recept

Halušky jsou základem československé kuchyně a s jako takovými je potřeba zacházet. Zelí a uzené k nim neodmyslitelně patří. Stará dobrá klasika.

Ingredience

  • 750 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 200 ml vlažné vody
  • 1 kg kysaného zelí
  • 500 g uzeného vepřového masa
  • 2 velké cibule
  • 150 g anglické slaniny
  • sádlo

Postup

Smícháme mouku, vejce a vodu na tužší hmotu a vyválíme na 2 mm silný plát. Nakrájíme na dvoucentimetrové čtverečky. Při krájení prosypáváme hrubou moukou. Vaříme ve slané vodě.

Zelí uvaříme a vodu slijeme. Slaninu pokrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a uzené na větší kostičky. Orestujeme na sádle. Nakonec všechny části – flíčky, zelí i uzené smícháme, promícháme a můžeme dochutit vegetou. Halušky s uzeným masem si bude chtít přidat každý.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang