Houbové zapečené těstoviny zní výborně. Je to skvělý způsob, jak spojit zemitou chuť hub s krémovými těstovinami a sýrem. Toto jídlo je možné upéct i k obědu, i k večeři. Jak vypadá recept na výborné houbové šunkofleky?
Ingredience:
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 konzerva žampionů nakrájených na plátky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky červených pepřových vloček
- 1/4 šálku suchého bílého vína
- 2 šálky omáčky marinara
- 1 balení těstovin penne
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
- 1/4 šálku nakrájené čerstvé bazalky
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek a houby a vařte, dokud houby nezměknou a lehce nezhnědnou asi 5 minut. Přidejte oregano, tymián a vločky červené papriky a vařte 1 minutu.
Přidejte bílé víno a vařte, dokud se nezredukuje na polovinu asi 2 minuty. Přidejte omáčku marinara a vařte 5 minut. Mezitím uvařte těstoviny penne podle návodu na obalu.
Těstoviny slijte a přendejte do velké mísy. Přidejte houbovou omáčku a promíchejte. Směs přeneste do zapékací misky. Posypte parmazánem a pečte 15 minut.
Před podáváním vyjměte z trouby a posypte čerstvou bazalkou. Co třeba vyzkoušet zapečené těstoviny s nivou a bazalkou?