Čím vymazlenější, tím lepší. To je krédo mnoha věcí a činností a u vaření to platí dvojnásob. Vepřové výpečky s uzeným jsou časově náročnější na přípravu, ovšem ty dvě a půl hodiny u plotny budou stát za to.
Ingredience
- 700 g vepřového bůčku
- 300 g uzeného vepřového kolena
- koření na pečené maso
- olej
- sůl
Postup
Do 6 lžic oleje vsypeme lžíci koření na pečené maso a 1,5 lžičky soli. Olej s kořením přivedeme k varu a necháme zchladnout. Uzené koleno ořežeme o nejtučnější kousky a nakrájíme na kostky asi 3 x 3 cm a stejně nakrájíme bůček. Masa promícháme s kořeněným olejem a necháme uležet přes noc.
Maso potom v pekáči zalijeme vodou až je skoro potopené a pečeme nezakryté při 220 °C asi 90 minut, aby se voda téměř vypekla. Maso promícháváme, aby bylo ze všech stran pěkně opečené. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
Uzené je velmi všestranná ingredience, kterou lze spojit téměř s čímkoliv. Třeba jako čočkový salát s uzeným.