Patizon býval pro většinu lidí neznámým exotickým jídlem. Nyní však získává tato dýně s nezaměnitelnou chutí popularitu nejen mezi milovníky zdravého jídla. Jak správně připravit zapečený patizon?
Ingredience:
- 4 střední patizony
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
Postup:
Nejprve předehřejte troubu na 250 °C. Patizon nakrájejte na 1 a čtvrt centimetru silné plátky a vložte je do mělké zapékací misky.
Plátky pokapejte olivovým olejem a pomocí štětce je rovnoměrně rozetřete. Posypte česnekovým práškem, paprikou, oreganem, solí a pepřem.
Připravený patizon vložte do trouby na 20 až 25 minut, dokud nejsou měkké a lehce nahnědlé.
Správně připravený patizon je skutečná pochoutka!