Hrachové krokety jsou skvělým předkrmem na večírky nebo jen příjemnou svačinkou na jakýkoli den v týdnu. Příprava těchto chutných drobných pochoutek je snadná a vyžaduje jen několik ingrediencí, které má každý po ruce.
Ingredience:
- 300 g hrachu
- 2 vejce
- 1-2 lžíce másla
- strouhaná houska
- sůl
- šálku strouhaného parmezánu
- 2 lžíce mleté cibule
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky sušeného oregana
- 1/4 lžičky sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1 lžíce vody
- 1/4 šálku hladké mouky
- olej na smažení
Postup:
Hrách dáme do středně velké mísy a rozmačkáme ho vidličkou, dokud nebude z větší části rozmělněný.
Přidáme strouhanku, parmazán, cibuli, česnekový prášek, oregano, tymián a černý pepř. Promícháme, dokud se úplně nespojí.
V malé misce rozšleháme vejce a vodu. Do mělké misky nasypeme mouku.
Pomocí rukou vytvarujeme ze směsi kuličky o velikosti 1 cm. Každou kuličku ponoříme do vaječné směsi a poté do mouky a rovnoměrně ji obalíme.
Na velké pánvi rozehřejeme olej na středně vysoké teplotě. Krokety smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
Krokety vyjmeme z pánve a necháme je okapat na papírových utěrkách.
Příště lze vyzkoušet hrachovou polévku.