Kuře po provensálsku je skvělý pokrm, který je aromatický a má příjemnou rovnováhu bylinek a koření. Kombinace bylinek a zeleniny mu dodává jedinečnou chuť, která jistě potěší. Navíc je to skvělý způsob, jak být kreativní při přípravě pokrmů z kuřecího masa.
Ingredience:
- 1 balíček provensálského koření
- 1 kuře
- 5 rajčat
- 5 cibulí
- 5 menších mrkví
- troška olivového oleje
- kečup
Postup:
Kuře omyjeme, rozporcujeme na osm dílů. Zeleninu nakrájíme větší kousky, mrkev na kolečka a polovinu všeho poklademe na dno pekáčku.
Na zeleninu poklademe naporcované kuře a posypeme provensálským kořením. Poklademe druhou polovinou zeleniny a zalijeme kečupem. Navrch dáme pár kapek olivového oleje a dáme péct do trouby na 170 °C na 45 min. Podáváme s jasmínovou rýží.