Kyselé zelí je elixírem zdraví, což věděla každá babička i prababička. Je vynikajícím zdrojem vitamínu C a v české kuchyni má zelí nezastupitelnou úlohu. Proč pro jednou nevyměnit klasiku vepřo, knedlo, zelo za zdravější variantu salátu z kyselého zelí?
Ingredience:
- kyselé zelí
- uzenina
- vařené vejce
- cibule
- majonéza
- bílý jogurt
- hořčice
- sůl
- pepř
Postup:
Kyselé zelí vymačkáme, nakrájíme na menší kousky, dáme do misky, přidáme na malé kousky nakrájenou uzeninu, vajíčko, cibuli, sůl, pepř, trochu hořčice, 2-3 lžičky majonézy a bílý jogurt. Vše zamícháme a vychladíme. Salát z kyselého zelí podáváme ideálně s čerstvým pečivem.
Nápadů, jak zpracovat kyselé zelí, je nepřeberné množství. Proč příště nezkusit plněné plátky masa s kysaným zelím nebo jiný zelí recept?