Fazole s křenem zní jako zajímavá a chutná kombinace. Kombinace pikantního a ostrého křenu s krémovou konzistencí fazolí by mohla být vynikající přílohou nebo doplňkem k jakémukoli jídlu. Pokud hledá člověk jedinečný a chuťově výrazný pokrm, mohla by to být skvělá volba. Jak na to?
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 plechovky černých fazolí, scezené a propláchnuté
- 1/4 šálku připraveného křenu
- 1/4 šálku zeleninového vývaru s nízkým obsahem sodíku
- 1 lžíce cukru
- 2 lžičky jablečného octa
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 čajové lžičky kosher soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup:
Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání vařte, dokud cibule nezměkne zhruba 5 minut.
Přidejte fazole, křen, zeleninový vývar, cukr, ocet, kmín, papriku, sůl a pepř a promíchejte. Přiveďte k varu a vařte, dokud omáčka nezhoustne cca 10 minut.
Odstavte z ohně a vmíchejte petrželku. Podávejte teplé stejně jako fazole se zeleninou a vajíčkem.