Tiramisu po česku – recept

Tradiční recept na tiramisu obsahuje vrstvy piškotů namočených v kávě a rumu a proložených směsí mascarpone, cukru a žloutků. Povrch se obvykle posype kakaovým práškem a někdy strouhanou čokoládou nebo čerstvým ovocem.

Ingredience:

  • 4 plátky piškotového dortu
  • 250 g mascarpone
  • 1,5 lžíce kakaa
  • 1,5 lžíce cukru
  • 2 lžíce brandy
  • 2 šálky čerstvého mléka
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžička špetka soli
  • 2 lžíce kávy
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 polévkové lžíce ořechů, jemně nasekaných

Postup:

V míse smíchejte mascarpone, cukr, kakao, brandy, vanilkový extrakt a špetku soli. V jiné míse smíchejte mléko, kávu a kakao. Na talíř položte jednu sušenku a na ni rozetřete polovinu kávové směsi. Na ni položte druhý piškot a potřete jej zbývající kávovou směsí. Na něj položte třetí piškot a potřete jej zbývající směsí Mascarpone. Na vrch položte poslední piškot a potřete jej zbývající směsí Mascarpone.

Vrch tiramisu posypeme nasekanými ořechy. Tiramisu uložte do chladničky alespoň na 1 hodinu nebo do druhého dne.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang