Kakaová zrna s rumem je požitkářská pochoutka, která se stane hitem. Jedinečný a chutný recept na dezert ohromíte všechny. Čokoládová chuť kakaových bobů je dokonale doplněna sladkostí cukru, bohatostí másla a hřejivostí rumu.
Ingredience:
- 60 – 90 ml rumu
- 1 šálek tučné smetany
- 1/4 šálku kakaového prášku
- 1/4 šálku krystalového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce másla
- 1/4 šálku jemně nasekaných kakaových bobů
- čokoláda na vaření
Postup:
Ve středně velkém hrnci smícháme rum a smetanu a zahříváme je na mírném ohni, dokud se nezačnou vařit.
Přidáme kakaový prášek, cukr a vanilkový extrakt a za stálého míchání mícháme, dokud se vše zcela nerozpustí.
Přidáme máslo a mícháme, dokud se zcela nerozpustí.
Odstavíme hrnec z ohně a vmícháme nasekané kakaové boby. Pak tvoříme válečky a uprostřed uděláme podélnou jamku.
Následně namáčíme v rozpuštěné čokoládě.
Před podáváním necháme vychladnout.
Tento lahodný dezert podáváme s šálkem kávy, aby byl zážitek kompletní.