Rebarborový koláč je vynikající! Je trpký a sladký a má jedinečnou chuť, kterou v jiných dezertech těžko najdete.
Ingredience:
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 1/4 šálku hladké mouky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 4 šálky čerstvé rebarbory nakrájené na kousky
- 1/4 šálku rozpuštěného másla
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1 nepečený koláčový korpus
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte cukr, mouku, kukuřičný škrob, muškátový oříšek, skořici a zázvor. Přidáme rebarboru a promícháme. Nalijte do nepečené krusty.
V malé misce smíchejte rozpuštěné máslo a hnědý cukr. Rebarborovou směs posypejte.
Pečte v předehřáté troubě 40 až 45 minut, nebo dokud není krusta zlatohnědá a rebarbora měkká. Před podáváním nechte vychladnout.