Bábovka je tradiční dezert, k němuž většina lidí má ingredience doma. Ke zpestření je možné využít polevy, posypy nebo čokoládu či jiné sladkosti. Jak vytvořit super bábovku?
Ingredience:
- 1 hrnek másla pokojové teploty
- 1 a 1/2 hrnku krystalového cukru
- 3 velká vejce
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- individuální doplnění (čokoláda, marmeláda, gumoví medvídci)
Postup:
Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme bábovkovou formu a vysypeme ji moukou.
V míse utřeme máslo s cukrem, dokud nevznikne světlá a nadýchaná pěna. Poté po jednom přidáme vejce a vmícháme vanilku.
V další míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Vzniklou směs přidáme do máslové směsi a přiléváme mléko, dokud se nespojí.
Těsto rovnoměrně rozetřeme do připravené formy. Bábovku pečeme minimálně 45 minut, dokud špejle není čistá bez zbytku těsta. Po upečení necháme vychladnout 10 minut.
Do těsta je možné přidat kousky sladkostí, které jsou v domácnosti. Návštěvě se bude líbit i řezy tiramisu nebo tvarohové hřebeny z listového těsta.