Zelenina je chutná sama o sobě, nemluvě o rajčatech. Jak je však ozvláštnit, pokud má člověk pocit, že jí dokola pořád jeden a ten samý rajčatový salát? Kouzlo spočívá v bílém jogurtu. Dodá salátu hustotu a přitom zachová jeho lehkost a svěžest.
Ingredience:
- 250 g rajčat
- 1 kelímek (150 ml) bílého jogurtu
- 2-3 stroužky česneku
- ocet
- sůl a pepř
- špetka sušené dobromysli
Postup:
Rajčata omyjeme, nadrobno nakrájíme a vložíme do přiměřeně velké misky. Přidáme kelímek jogurtu, ocet, sůl, pepř, utřený česnek a dobromysl (oregano) podle chuti. Důkladně promícháme a necháme chvíli v chladu uležet.
Chceme-li sytější pokrm, můžeme do takto připraveného salátu přidat hrst uvařených těstovin. Před podáváním je lepší salát nechat ohřát na pokojovou teplotu. Rajčatový salát podáváme samotný nebo s tmavým pečivem.