Pokud jste „masožrouti“, je krůtí maso rozhodně lepší volbou, než kuřecí. V této úpravě ho budete milovat. Tento recept můžete samozřejmě připravit i s kuřecím masem. Krůtí maso je ale kvalitnější a díky této úpravě bude měkké, což se u jiných receptů nemusí podařit.
Počet osob: 4
Doba přípravy: 50 minut
Ingredience:
- 500 g krůtích prsíček
- 50 g nivy
- plátkový sýr ementál nebo eidam
- plátky šunky nebo debrecínky
- sůl, pepř, olej
Postup:
Krůtí prsa pokrájíme na plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka z obou stran opečeme na oleji. Plátky naskládáme do pekáčku, posypeme nivou a poklademe plátky šunky a sýra. Pokapeme výpekem z pánvičky a asi 30 min zapékáme. Podáváme s brambory na všechny způsoby.