Párky na pivu – recept

Pokud má někdo rád pivo a párky, má štěstí, protože tvoří vynikající pár. Párky a pivo jsou klasickou kombinací. Tyto chutě se skvěle doplňují a pivo také pomáhá udržet párky šťavnaté.

Obecně platí, že lehčí pivo se nejlépe hodí ke klobásám a párkům s jemnou chutí, jako je kuřecí nebo krůtí. Pro silnější párky a klobásy je lepší volbou tmavé pivo. Ke všem druhům párků a klobás se také skvěle hodí sladová, chmelená IPA.

Ingredience:

    • 6 nožiček párků

    • 2 větší cibule

    • 6 nakládaných feferonek

    • 1/2 l černého piva

    • 3 polévkové lžíce kečupu

Postup:

Párky po délce nařízneme a vložíme do nich na plátky nakrájenou cibuli a feferonku.

Položíme je do pekáčku a pomažeme kečupem. Na konec polijeme párky tmavým pivem a dáme zapéct.

Podáváme s chlebem.

Zkusit můžeme také vuřty v pivním těstíčku.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang