Pokud má někdo rád pivo a párky, má štěstí, protože tvoří vynikající pár. Párky a pivo jsou klasickou kombinací. Tyto chutě se skvěle doplňují a pivo také pomáhá udržet párky šťavnaté.
Obecně platí, že lehčí pivo se nejlépe hodí ke klobásám a párkům s jemnou chutí, jako je kuřecí nebo krůtí. Pro silnější párky a klobásy je lepší volbou tmavé pivo. Ke všem druhům párků a klobás se také skvěle hodí sladová, chmelená IPA.
Ingredience:
-
- 6 nožiček párků
-
- 2 větší cibule
-
- 6 nakládaných feferonek
-
- 1/2 l černého piva
-
- 3 polévkové lžíce kečupu
Postup:
Párky po délce nařízneme a vložíme do nich na plátky nakrájenou cibuli a feferonku.
Položíme je do pekáčku a pomažeme kečupem. Na konec polijeme párky tmavým pivem a dáme zapéct.
Podáváme s chlebem.
Zkusit můžeme také vuřty v pivním těstíčku.